Du kan også bruge en regnmåler, selvom du bor i lejlighed

24 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

Man ser som regel sådan en regnmåler for sig som noget, der er blevet plantet ude i haven et sted omkring et fuglebad, ved nogle blomster og midt på det grønne græs.

Men det behøver ikke at være forbeholdt på grønne arealer, at man benytter sig af sådan en regnmåler – faktisk kan man måske få en mere nøjeregnende måling, hvis man sætter måleren op højere oppe.

På den måde plasker der ikke vand op i måleren, eller der kan være insekter, der kravler op i den, eller man rammer den, når man slår græs.

Derfor skal vi se på det, at man har regnmåleren siddende et sted højere oppe, som jo netop kunne være, når man bor i lejlighed.

Man kan jo sagtens måle regnmængden, selvom man ikke bor nede på stueplan, om man så måler af videnskabelige årsager eller bare for egen interesse.

Sæt regnmåleren op ved bopæl i en lejlighed

Bor du i lejlighed og har du en altan, så er det bare med at sætte regnmåleren op her, om det så er en lille altan, hvor man kun lige kan få en halv fod ud på, eller man kan sidde flere mennesker derude.

Man skal bare sørge for, at man får sat den godt fast, så den ikke falder ned og eventuelt lander på en gade og forsvinder.

Og så skal man sørge for, at den ikke er dækket over noget på ens egen altan såsom en parasol eller fra andre lejligheder over en.

Har man ingen altan, så kan man stadigvæk gøre noget.

For man kan sådan set sætte den op i vindueskarmen, så den peger ud, eller man kan åbne vinduet lidt og sætte den op her – dog skal man passe på med det, hvis det blæser og regner samtidig.

Nu er du også klar til at måle regn!

Flere Nyheder