En bedemand hjælper dig i kniben

16 august 2021 Johanne Hansen

Man kender aldrig helt sig selv

Når krisen rammer, ved man aldrig helt, hvordan man reagerer. De fleste vil tænke, at de kender sig selv, men det gør de egentligt ikke rigtigt, når det hele vælter – så står man der, og pludselig kan man hverken finde frem eller tilbage i ens liv.

Det er dybt forskelligt, hvordan vi reagerer på sorg, og i nogle tilfælde, får man sindsygt meget overskud og begynder at rende rundt og presse sig selv ud i alle mulige projekter, for måske også at holde det hele lidt på afstand. Dette er dog nok mest tilfældet, hvis du har en stærk psyke og har prøvet det før. 

I langt de fleste tilfælde rammer sorgen hårdere end vi tror, og når man så står og skal tage stilling til blomster på graven og sange i kirken, kan det hele lige pludselig ramle sammen. Men frygt ej – det er derfor bedemanden, er her. 

En bedemand hjælper dig ud af kniben

En bedemand er mange ting. Du kan starte med at læse lidt om det her: https://www.als-begravelse.dk/

En bedemand kan hjælpe dig med for eksempel at fastlægge et budget for hele molevitten. Når først du har budgettet, vil du indse, hvor mange ting, der egentlig skal klares ved en begravelse. Det kan for eksempel være dét at anmelder dødsfaldet til begravelsesmyndigheden, som underretter skifteretten, folkeregistret og det sociale udvalg – og hvad med noget så vigtigt som at søge om diverse former for berettiget begravelseshjælp og efterlevelsespension til boet?

Måske er alle ord, noget du ikke har hørt om, og der er ingen tvivl om, at for selv den mest velforberedte vil der altid være ting, du bare ikke har styr på. Slet ikke når du er i sorg og alting pludseligt ramler. Så er det godt at have en bedemand til at tage sig af alt det praktiske.

Flere Nyheder