cashmere

Kunsthåndværk i tørklædeform

Kunsthåndværk i tørklædeform

Man siger, at diamanter er en kvindes bedste ven, men cashmere-tørklæder må komme ind på en tæt andenplads. Tørklæder og sjaler af cashmere er smukke og tidløse, og utroligt behagelige at have på. Cashmere kaldes også ”det bløde guld”, og det er en rammende beskrivelse af det luksuriøse materiale, der har en lang historie bag sig.

De ægte cashmere-tørklæder fremstilles af den bløde underuld fra geder i Kashmir-regionen. Gederne lever i det specielle klima omkring Himalaya og udvikler en særlig underuld for at holde varmen om vinteren. Om foråret fælder gederne og de bløde fibre kan indsamles og renses. Hver ged smider kun en lille smule uld, og det er en af grundene til at de ægte pashmina- og cashmere-tørklæder er en kostbar og eksklusiv vare. Når ulden er indsamlet og renset kan fibrene spindes til tråde, der er både bløde og stærke. Derefter væves uldtråden til stof ved håndkraft. Til sidst kan stoffet skæres ud til tørklæder og sjaler og farves forskellige mønstre og nuancer.

Hvert enkelt tørklæde er et unikt stykke kunsthåndværk, og der ligger en lang håndværkstradition bag fremstillingen.

Uanset ens stil, er et cashmere-tørklæde en smuk og tidløs tilføjelse til garderoben. Tørklæderne passer godt til et klassisk og stilfuldt outfit, som for eksempel blazer og skjorte, og kan både give et strejf af farve til et neutralt sæt, eller danne en rolig kontrast til en mere farverig bluse. Men de lækre tørklæder og sjaler kan også give en superflot og spændende kant, når de sættes sammen med en mere rå og urban stil. Et cashmere-sjal gør sig også godt sammen med jeans, t-shirt og sneakers.

Tørklæder af cashmere passer til alle, uanset alder, størrelse og stil. Tørklæderne er håndlavede og unikke, og kan bæres af alle, der ønsker at udtrykke sig med et smukt stykke kunsthåndværk, der har lange og stolte traditioner bag sig.