Lær at brygge øl med et startskit

23 maj 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Har du lyst til at prøve at brygge din egen øl, er det ikke nødvendigt at starte med at bruge en masse penge på dyrt bryggeudstyr. Du kan starte med at købe et startkit, hvor du vil have alt, hvad du skal bruge til at kunne brygge en god basisøl.

Senere ,når du har fundet ud af om det er en hobby du har lyst til at have også på sigt, kan du overveje at købe et brygudstyr. Her kan du med fordel få råd og vejning af personalet, der hvor du har planer om at købe dit nye brygudstyr.

Det er blandt andet vigtigt at dit brygudstyr passer til den type øl du foretrækker, samtidig med at det giver dig mulighed for at eksperimentere. Det skal samtidig hverken være for stort eller for lille. Du kan se mere her https://www.xn--lbrygning-k8a.dk/brygudstyr.

ølbrygning

Hvem brygger øl?

I dag tænker man at ølbrygning mest er noget som vedrører mænd, men sådan har det ikke altid været. Det har kun været de sidste par hundrede år, at det har været mænd der har brygget øl og kun efter man fandt ud af at det var muligt at sælge det. I starten var det kun i byerne. På landet var det stadig kvinder der bryggede husets øl. 

Det har været kvinders opgave at brygge øl i omkring 5000 år og det har langt fra været en lille opgave. Øl har op igennem tiden været en vigtig del af manges diæt, sammen med brød. Og til tider er der blevet drukket op til fem liter pr. person. 

Tilbage i oldtiden blev kvinder kigget på med respekt, fordi de kunne brygge øl og føde børn. Senere blev mange kvinder, der bryggede øl sammenlignet med prostitution. I dag er det et stort erhverv og en sjov hobby for mange.

Flere Nyheder