citronfromage

Lav en nostalgisk mormormiddag og slut af med citronfromage

Lav en nostalgisk mormormiddag og slut af med citronfromage

Den gode traditionelle mormormad er blevet mere og mere populær. Den er både nostalgisk og hyggelig og er for mange noget, som de ikke har smagt i mange år. Har du det sådan, kan du med fordel kaste dig ud i at lave en lækker mormormiddag til familien eller servere den for nogle af dine venner. Til forret kan I for eksempel få rejecocktails. Det er også en klassiker i det danske køkken. Til hovedret kan du også vælge imellem en lang række forskellige former for mad. Det kan for eksempel være kalvefrikasse, forloren hare eller benløse fugle. 

Til dessert til en mormormiddag er det oplagt, at du vælger at lave citronfromage. Det er en nem dessert at lave, og stort set alle kan lide at spise den. Det er med til at gøre den til et sikkert hit. Fromagen bliver lavet med citron, fløde, sukker, æg og husblas. Det er med til at gøre det simpelt for dig at lave maden, at der ikke skal så mange forskellige ingredienser i. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal lave nogle af de andre retter, er det oplagt, at du laver fromagen dagen før, så har du masser af tid til de sværere retter dagen efter. 

Hvis du har din mormors – eller farmors – gamle opskrift på citronfromage liggende, er det oplagt, at du bruger den til at lave retten efter. Det er med til at gøre det endnu mere autentisk og nostalgisk, når du serverer mormormad. 

Har du ikke din mormors kogebog, behøver du dog ikke at fortvivle. Du kan nemlig nemt finde opskriften via nettet. Det kan for eksempel være på hjemmesiden dk-kogebogen.dk. De har mange forskellige opskrifter på citronfromage og mange andre madretter. Deriblandt mange forskellige former for mormormadretter. Har du brug for noget inspiration til den øvrige mad, kan du derfor også få den hos dem.